Skip to main content

Nelleke Linthorst

Adviseur voor de leefomgeving / Adviseur communicatie

Nelleke studeerde planologie in Amsterdam aan de UvA. Daarna volgende ze in het Verenigd Koninkrijk een tweede masters. In Londen werkte ze bij een ingenieursbureau voor verkeer en vervoer. Altijd geboeid door onze ruimtelijke omgeving en hoe die voortdurend transformeert en zich verder ontwikkelt. Geografie stroomt door haar bloed, met een overgrootvader die als geograaf de eerste Bosatlas maakte.

Bij BügelHajema heeft Nelleke zich ontwikkelt als projectleider, ze werkt aan diverse ruimtelijke plannen. Bij deze plannen staat communicatie in woord en beeld centraal. Nelleke schrijft bijvoorbeeld teksten en maakt projectwebsites. Ze helpt daar waar nodig om de boodschap over de bühne te krijgen. Schrijven in B1 is daarbij, wat haar betreft, een veel te smalle term: ze streeft naar teksten die toegankelijk zijn, leesbaar, inspirerend en informerend. Ze kan zich goed verplaatsen in de lezer en wat die graag wil weten over een onderwerp of een project.     

"Bring a brick. Not a cathedral"

Ze begeleidt regelmatig (keukentafel)gesprekken om met tafelgenoten te komen tot een gedragen (ruimtelijke) oplossing. Ze doet dit onder meer bij de Nije Pleats als voorzitter. Daarnaast begeleid ze bewonersavonden en informatie-momenten. In haar werk is ze recht voor haar raap, maar oprecht begaan. Nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag en op zoek naar de simpele oplossing.