Gebiedsontwikkeling

Een integrale, actieve aanpak om plannen te realiseren, dat is gebiedsontwikkeling. Het is veel meer dan alleen een goed plan bedenken. Daarna begint het pas! Want één ding is zeker, of het nou om woningbouw of natuur gaat, het proces bij grote ontwikkelingsplannen loopt zelden zoals van tevoren gedacht.

Wij helpen onze opdrachtgever om keuzes te maken die echt uitvoerbaar zijn. Wij zijn onafhankelijk en kennen de wereld van de overheid en de projectontwikkelaars als geen ander. Onze gebiedsontwikkelaars hebben kennis van planontwikkeling, proces, de politieke verhoudingen en de maatschappelijke dynamiek. We verstaan de kunst om snel te schakelen, houden het overzicht en laten ons bij een tegenslag niet uit het veld slaan.

Onze projectleider, jouw plan 

Bij de ontwikkeling van grotere plannen komt veel kijken. Natuurlijk is een goed plan, oftewel een technisch kloppend en financieel haalbaar plan, de basis. Maar bij deze plannen spelen ook veel externe belangen. Zoals omwonenden, belanghebbenden, de lokale politiek, diverse belangenorganisaties, veiligheidsinstanties en wetten en regels waar we aan moeten voldoen. Onze gebiedsontwikkelaars hebben er plezier in om dit fijnmazige web te doorkruisen. Ze kennen de mogelijkheden en weten wanneer er gas gegeven moet worden. Daarnaast kunnen ze terugvallen op experts in onze organisatie voor specialistische ondersteuning, als en wanneer dat nodig is.

Heb je vragen over onze diverse werkzaamheden in gebiedsontwikkeling? Neem dan contact op!