Skip to main content

Vacature

Ervaren adviseur ruimtelijke ontwikkeling


Zoek jij een dynamische baan in het meest enerverende vakgebied van dit decennium? Een vakgebied met grote maatschappelijke relevantie en uitdagingen! Daaraan kan jij een bijdrage leveren. Kom werken bij BügelHajema!

Onze omgeving, jouw functie

Jij bent de analytische, scherpe planoloog die met ons werkt aan een duurzame, gezonde en veilige leefomgeving. Je bent thuis in de planologische vraagstukken die bij ruimtelijke projecten spelen, en weet hoe je projecten tot een goed einde brengt.

Als ervaren adviseur ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van ruimtelijke analyses, het opstellen van ruimtelijke visies en plannen en het adviseren van overheden en andere opdrachtgevers. Je bent bekend met de instrumenten van de Omgevingswet en wilt je daarin verder ontwikkelen. Je hebt ervaring met het begeleiden van planologische procedures. Daarnaast ben je in staat om complexe vraagstukken te vertalen naar heldere adviezen. Je bent een sterke communicator die in staat is om te schakelen tussen verschillende belanghebbenden.

Concreet zijn jouw taken:

 • Het zowel zelfstandig als in teamverband opstellen van ruimtelijke visies en plannen.
 • Proces- en projectmanagement voor overheden en andere partijen.
 • Projectleiding geven in een ervaren team met meerdere vakdisciplines.
 • Acquireren (of een bijdrage leveren aan acquisitie) op het vlak van onderzoek en advies.
 • Coördinatie van milieu- en omgevingsonderzoek, zowel intern als extern.
 • Adviseren en meedenken over de veranderingen met betrekking tot onderzoek in het kader van de Omgevingswet.

Sta jij nog aan het begin van je carrière? Ook dan is er een vacature die bij jou past. Hier lees je meer.

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen. Maatschappelijke betrokkenheid en het creëren van  een robuuste, toekomstbestendige leefomgeving zijn hierbij jouw drijfveren. Je hebt een flexibele houding, een eigen mening en zoekt naar de verbindende oplossingen. Je beschikt over een prima netwerk. Jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Daarbij is het belangrijk dat je de complexe materie van jouw vakgebied helder kan overbrengen.

Verder:

 • heb je een relevante opleiding op universitair niveau of hbo-niveau (zoals planologie, milieuplanologie of management van de leefomgeving);
 • heb je affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • hou je ervan om snel zelf verantwoordelijkheid te dragen;
 • ben je commercieel en analytisch ingesteld;
 • heb je gedegen kennis van ruimtelijke wet- en regelgeving en ervaring met planologische procedures;
 • heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • ben je een teamspeler met een proactieve en resultaatgerichte houding, passend bij onze democratische bedrijfsvoering.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema Adviseurs werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar, we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling, een ruime verlofregeling, reiskostenvergoeding en een NS-businesscard;
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, met ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en specialisatie;
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband);
 • Landelijke bijeenkomsten met collega's waarin contact, inspiratie en kennisontwikkeling centraal staan;
 • Hybride werken; een prettige en flexibele benadering ten opzichte van werken vanuit huis of op kantoor;
 • Standplaats: Assen / Leeuwarden / Amersfoort.

Benieuwd naar de projecten waar jij aan kan werken? Bekijk dan onze site. Zo kan je aan de slag met het opstellen én uitvoeren van een Programma Vitaal platteland, het maken van een ruimtelijk plan voor een voormalige zandwinning   of de projectleiding van een groot woningbouwproject. Ons werkveld is breed en dynamisch, dat geldt ook voor jouw dagelijks werk! 

Solliciteren doe je zo

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206