Skip to main content

Vacature

Ervaren jurist Omgevingsrecht


Ons vakgebied verandert! Complexe vraagstukken en nieuwe wetgeving maken het uitdagend. Dat vraagt om aanpakkers en innovatieve denkers. Jij bent een koploper in dit veranderende speelveld.

Duik in een wereld waar het omgevingsrecht samensmelt met duurzaamheid, gebiedsontwikkeling en ruimtelijk ontwerp.

Onze omgeving, jouw functie

De leefomgeving, dat is ons domein! We houden ons bezig met projecten op het gebied van onder andere ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en energie. Actuele maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, stikstof en woningbouw staan in het hart van onze dagelijkse praktijk. Ons specialisme is de brede blik. Dat betekent dat je als jurist bij ons in een multidisciplinair team werkt, samen met planologen, ontwerpers en andere specialisten.

Sta jij nog aan het begin van je carrière? Stuur dan een open sollicitatie in.  

 Jij bent de pionier die graag het omgevingsrecht en de mogelijkheden van de Omgevingswet verkent. Je onderzoekt de juridische aspecten van unieke en grensverleggende projecten, je werkt aan de ontwikkeling van omgevingsplannen voor grote woonuitbreidingen of werkt samen met collega's aan de juridische uitwerking van een stedenbouwkundig ontwerp. Je werkt samen met een team van gedreven experts om juridische oplossingen te vinden.

Concreet zijn jouw taken:

 • Je werkt zelfstandig en in teamverband aan projecten of producten op het gebied van het omgevingsrecht en de fysieke leefomgeving.
 • Je werkt vaak als projectleider, samen met collega’s en opdrachtgevers.
 • Je helpt nieuwe producten en oplossingen te verzinnen wanneer wetgeving of actuele maatschappelijke vraagstukken erom vragen.
 • Je geeft juridisch advies aan overheden, ontwikkelaars en particulieren.
 • Je houdt voor en samen met collega-juristen de ontwikkelingen in je vakgebied bij. 

Onze nieuwe jurist Omgevingsrecht; dit ben jij

Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen, ook samen met je collega’s. Je interesse ligt bij de fysieke leefomgeving en alles wat zich daarin afspeelt. De actualiteit volg je op de voet, maatschappelijke ontwikkelingen zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden met ons werk.

Je bent deskundig én een beetje eigenwijs, maar zoekt graag de verbindende oplossingen en de dialoog. Jouw communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat je opdrachtgevers aan je weet te binden. Je krijgt energie van het uitdiepen van een complex juridisch vraagstuk.

Verder:

 • Heb je een ondernemende geest en een passie voor ruimtelijke ontwikkeling en omgevingsrecht.
 • Ben je een creatieve denker, probleemoplossend en in staat om out-of-the-box te denken.
 • Hebt je uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt complexe juridische concepten op een begrijpelijke manier overbrengen.
 • Ben je flexibel en veerkrachtig, in staat om je aan te passen aan verschillende omgevingen en uitdagingen.
 • Heb je een studie Nederlands recht met een relevante specialisatie (omgevingsrecht/bestuursrecht), of een soortgelijke opleiding, afgerond.
 • Heb je een aantal jaar ervaring in het vakgebied als jurist omgevingsrecht.
 • Werk je graag in teamverband aan projecten.
 • Heb je affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. We zoeken elkaar op en gebruiken mogelijkheden om elkaar aan te vullen. Je hebt ruime mogelijkheden om in je werk de accenten te leggen die bij jou passen. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling, een ruime verlofregeling, reiskostenvergoeding en een NS-businesscard;
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, met ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en specialisatie;
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband);
 • Landelijke bijeenkomsten met collega's waarin contact, inspiratie en kennisontwikkeling centraal staan;
 • Hybride werken; een prettige en flexibele benadering ten opzichte van werken vanuit huis of op kantoor;
 • Standplaats: in overleg.

Solliciteren kan! 

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (directeur), tel: 033-4656545

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij ons bureau? Bekijk dan ook dit filmpje!

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206