Skip to main content

Projecten

Wat we doen bij BügelHajema? Wij werken aan projecten en processen in onze ruimtelijke leefomgeving. Je vindt ons van Schiermonnikoog tot Limburg. Daar werken we als procesbegeleider, onderzoeker, specialist Omgevingswet of ontwerper.

Lees hier meer over ons werk.

Ruimtelijk kwaliteitskader Venray

Een ruimtelijke kwaliteitskader voor de gehele gemeente Venray. Het kwaliteitskader is het toetsingskader voor nieuwe ontwikkelingen en de eerste bouwsteen voor het omgevingsplan. 

Omgevingsplan voor nieuwbouw 250 woningen

Wijziging van het omgevingsplan en coördinatie van onderzoeken voor de bouw van 250 woningen. De keuze en de vormgeving van het omgevingsplaninstrument staat daarbij centraal. 

Bedrijventerrein met duurzaam waterbeheer en natuurvriendelijke groenzones

Een veerkrachtig en duurzaam ecosysteem ontwerpen dat óók een waardevol en effectief element is in het beheer van (regen)water. Het water krijgt de kans om te infiltreren, vertraagd te worden afgevoerd, of ter plekke te worden vastgehouden. Met duurzaam waterbeheer en natuurvriendelijke oevers is het bedrijvenpark Zuid-Groningen klaar voor periodes dat het veel regent, of juist langer droog is.   

Forse impuls woningbouw gemeente Elburg

Onderzoek naar geschikte woningbouwmogelijkheden in de gemeente Elburg, waarbij bodem en water sturend het uitgangspunt is. De draagkracht van het landschap staat in dit onderzoek centraal. 

Pilots Programma Vitaal Platteland

Hoe werk je met een kwalitatief afwegingskader voor ontwikkelingen in het buitengebied? In haar programma Vitaal Platteland heeft de Gemeente Oldebroek een nieuwe manier voor het afwegen van initiatieven vastgesteld. De eerste pilots draaien.  

Nieuwe bestemming voor voormalige zandwinning

Doorontwikkeling van een voormalig zandwinningsgebied, toevallig ook de locatie van één van de beroemdste (en goed verborgen) landschapskunstwerken van europa. Dat vraagt om een uitgebalanceerd plan.  

Op de hoogte blijven van BügelHajema?

In onze nieuwsbrief schrijven we regelmatig over actuele projecten en interessant nieuws.
Benieuwd? Schrijf je hier in!