Vacature

Ervaren ecoloog - Adviseur natuurwetgeving

(24-40 uur)


Onze omgeving, jouw functie

BügelHajema adviseert in verschillende aspecten van de fysieke leefomgeving. We houden ons bezig met thema’s/projecten op het gebied van onder andere gebiedsontwikkeling en energie en klimaat. Als ecoloog werk je bij ons in een multidisciplinair team met onder andere planologen, juristen en ontwerpers mee aan deze projecten. Je levert vanuit jouw expertise een bijdrage.

Concreet zijn jouw taken:

 • Het adviseren en het verrichten van onderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming en provinciaal beleid (Natuur Netwerk Nederland).
 • Het zowel schriftelijk als mondeling helder formuleren van adviezen en onderzoeksresultaten (onder andere natuurtoetsen, vergunnings- en ontheffingsaanvragen, voortoetsen, passende beoordelingen).
 • Ecologisch-juridische advisering in complexere projecten, richting zowel collega’s als externe opdrachtgevers (onder andere meewerken aan MER’s en stikstofvraagstukken).
 • Adviseren over landschappelijke inpassing en het creëren van een ecologische meerwaarde in projecten.

De ideale ecoloog; zo ben jij

Je bent een ervaren adviseur en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Passie voor ecologie is hierbij jouw drijfveer. Je bent ambitieus en gericht op het verder ontwikkelen van jezelf en jouw teamgenoten. Je hebt bij voorkeur ervaring met advisering in multidisciplinaire teams en bent niet bang om je eigen mening te geven. Je hebt een zelfstandige en flexibele werkhouding. Verder beschik je over creatief en innovatief vermogen en kan je de complexe materie van jouw vakgebied helder overbrengen.

Tot slot:

 • heb je een relevante opleiding op universitair niveau of hbo-niveau (bijvoorbeeld Bos- en Natuurbeheer, Biologie, Omgevingswetenschappen of Milieukunde);
 • heb je kennis van beschermde soorten, Natura 2000-habitattypen, Habitatrichtlijnsoorten en Vogelrichtlijnsoorten door werkervaring en/of hobby/vrijwilligerswerk;
 • heb je ervaring of affiniteit met natuurwetgeving en/of ecologisch-juridische vraagstukken;
 • ben je in bezit van een rijbewijs B.

Dit bieden wij jou

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grootste onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van onze werknemers vinden wij erg belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap waarbij onze medewerkers samen het algemeen bestuur vormen. Wij beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Marktconforme salarisschalen. Aan de hand van onder andere opleiding en werkervaring kijken we samen naar een passende inschaling.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarbinnen jij je in een multidisciplinaire omgeving en een breed werkveld verder kunt ontwikkelen.
 • De standplaats is Amersfoort of Assen.

Solliciteer en adviseer

Ben jij de gewenste versterking die zich herkent in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Hilde Vegelin (Concernmanager),
tel: 0592 - 31 62 06.

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs is een allround adviesbureau met circa 70 medewerkers op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht. Wij werken vanuit onze vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. Wij maken ruimtelijke visies, ontwerpen, bestemmingsplannen en specialistische adviezen voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. Wij voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206