• Cursus: Maak een omgevingsplan in drie dagen

Cursus: Maak een omgevingsplan in drie dagen

Driedaagse cursus over het omgevingsplan.

Een omgevingsplan maken in drie dagen, dat kan! Aan de hand van een deelgebied (een casus) doorloop je tijdens deze cursus alle mogelijkheden die je bij het opstellen van een omgevingsplan tegenkomt. Doen is leren! Onze ervaring is dat door het doorlopen van deze concrete keuzes veel inzicht ontstaat over het omgevingsplan en de mogelijkheden.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan het opstellen van regels en verbeelding. We maken een inhoudsopgave en een hoofdstructuur voor jouw omgevingsplan. Ook leer je wat de relatie is tussen het omgevingsplan, de omgevingsvisie en andere instrumenten uit de Omgevingswet.

Het Rijk heeft voor het omgevingsplan een aantal verplichtingen opgelegd. Het omgevingsplan is dan ook het belangrijkste juridische kader voor de fysieke leefomgeving. Maar, er is bij het opstellen van het omgevingsplan ook veel te kiezen. Hierover leer je alles tijdens deze cursus.

Doelgroep

Deze cursus kunnen we incompany geven. We passen hem dan aan, aan jouw organisatie of medewerkers. De cursus is geschikt voor:

  • planmakers;
  • projectleiders;
  • beleidsmedewerkers binnen het domein van de fysieke leefomgeving, waaronder RO, milieu, veiligheid, water, erfgoed en ondergrond;
  • bestuursrechtjuristen.

Ook is de cursus interessant voor adviseurs en vergunningverleners van uitvoeringsdiensten.

Wij bieden deze cursus ook aan via Berghauser Pont.

Wil je de cursus graag volgen of heb je een vraag? Neem dan contact op.