• Verkenningen

Verkenningen

Bij een verkenningsstudie bekijken we alle facetten van jouw plan. Ben je nog zoekende naar de juiste locatie? Of heb je wel een locatie maar geen plan? Verken met ons de mogelijkheden.

De naam zegt het al, een verkenningsstudie verkent een potentiële locatie van alle kanten. Figuurlijk, door in kaart te brengen welk beleid van toepassing is en welke kansen of beperkingen dit kan opleveren. En door te bekijken welke partijen en organisaties we moeten betrekken bij een planuitwerking (stakeholderanalyse). Letterlijk, door de stedenbouwkundige en landschappelijke situatie in kaart te brengen. Met een omgevingspeiling kunnen we beoordelen of een plan kansrijk is qua draagvlak. De (on)mogelijkheden bespreken we samen. Zo maken we een gegronde afweging van de haalbaarheid van een plan. Ook stellen we vast welke effectonderzoeken uitgevoerd moeten worden en met welke omgevingsfactoren we rekening moeten houden.

360 graden beeld

Een verkenningsstudie levert een 360 graden beeld op van de mogelijkheden van een gebied. Ook wij kunnen de toekomst niet voorspellen, maar met een goede verkenning komen we een heel eind. We kunnen hiermee een beeld geven van de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw plan en de locatie. Daarna bepalen we de verdere strategie.

“Bring a brick, not a cathedral”. Met een verkenningsstudie beginnen we met de eerste stenen van jouw kathedraal. Neem contact op voor meer informatie.