Skip to main content
  • Natuurtoets / quickscan flora en fauna

Natuurtoets / quickscan flora en fauna

Bouw je een nieuw huis of bijvoorbeeld een zonnepark? Bij kleine en grote ruimtelijke plannen is een natuurtoets verplicht. We noemen de natuurtoets ook wel een quickscan flora en fauna. Met de natuurtoets onderzoek je of je plan negatieve effecten op de natuurwaarden heeft. De natuurtoets is een verplicht onderdeel van de ruimtelijke vergunningprocedure.

Onze eigen ecologen bij BügelHajema voeren deze natuurtoets uit. Ideaal, omdat hierdoor de lijntjes tussen projectleider, initiatiefnemer en onderzoeker zo kort mogelijk zijn. De uitkomst van de natuurtoets vatten we samen in de vergunningsaanvraag of de toelichting van een ruimtelijk plan. De rapportage van de toets voegen we als bijlage toe. Zijn er vervolgstappen nodig? Dan kunnen we deze coördineren. We kunnen jou als initiatiefnemer daarmee een boel werk en zorg uit handen nemen.

Nader onderzoek

Blijkt uit de natuurtoets dat vervolgstappen nodig zijn? Bijvoorbeeld een nader onderzoek naar bepaalde beschermde soorten, zoals vleermuizen? Of vervolgonderzoek naar de negatieve effecten op Natura 2000-gebieden of NNN gebieden? Dan verzorgen we dit vervolgonderzoek efficiënt. Ook een berekening stikstofdepositie voeren onze eigen specialisten voor je uit.

schema ecologie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor ecologisch onderzoek? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ons team Ecologie staat voor je klaar!