Skip to main content
  • Focus op herstel biodiversiteit met de Erfbeplantingstool Hollands Kroon

Focus op herstel biodiversiteit met de Erfbeplantingstool Hollands Kroon

Dat de biodiversiteit het in de wereld enorm zwaar heeft is een feit. Door klimaatverandering, consumptietoename, vervuiling, introductie van vreemde soorten en overvraging wordt de biodiversiteit ernstig bedreigd en verliezen we die belangrijke balans tussen plant- en diersoorten. Op verzoek van de gemeente Hollands Kroon ontwikkelden we voor hen o.a. de Erfbeplantingstool. Met handige tips, voorbeelden en uitleg weet elke erfeigenaar in de gemeente hoe hij zijn erf zo optimaal mogelijk kan inrichten om de biodiversiteit te stimuleren.

De Erfbeplantingstool, zo richt je je erf in
Erven spelen een belangrijke aanvullende rol in de biodiversiteit dankzij hun beplanting langs wegen en bosvorming. De Erfbeplantingstool stimuleert en enthousiasmeert erfeigenaren om hun erf zo optimaal mogelijk in te richten. De tool laat je op een leuke manier per gebied zien wat een handige aanvliegroute is, laat vervolgens voorbeelden zien van een voorbeelderf dat zo optimaal mogelijk ingericht is én de tool geeft tips en uitleg over de aanleg en het beheer ervan. Ook zijn er soortenlijsten te vinden van bomen en struiken die bij jou in de omgeving te vinden zijn en hebben we een top 10-lijst opgesteld met voortuinbomen. Zo weet elke erfeigenaar dankzij de tool hoe hij een steentje bij kan dragen aan het biodiversiteitsherstel.

erftoolhk

Groenstructuurplan Hollands Kroon
Naast het ontwikkelen van de Erfbeplantingstool zijn we betrokken bij het Groenstructuurplan van de gemeente Hollands Kroon. Zij stelde het Deltaplan Biodiversiteit op en samen met Smit Groenadvies ontwikkelden we het Groenstructuurplan, met als doel: zoveel mogelijk bomen planten voor een gezond landschap en bijdragen aan het herstel van de biodiversiteit.

Meer weten over de Erfbeplantingstool?
Wil je extra informatie over de Erfbeplantingstool of een kijkje nemen in de tool? Bekijk de gehele tool op www.erfbeplantingstoolhollandskroon.nl 

 

Mischa Teensma

Adviseur Omgevingswet, visie en ruimte / landschapsarchitect BNT
Mischa is één van de waardevolle ‘duizendpoten’ van BügelHajema, met passie voor haar eigen vak l...
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven van BügelHajema?

Informatie over nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied lees je in onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in!