Vacature

Adviseur milieu

(24-40 uur)


Onze omgeving, jouw functie

Vanuit jouw vakkennis en vaardigheden ben jij in staat de impact van milieuvraagstukken in de fysieke leefomgeving duidelijk te maken. Intern en extern adviseer jij over de doorwerking van milieuvraagstukken op plan- en besluitvorming. Je denkt daarbij in mogelijkheden en je bezit de vaardigheid om binnen de geldende regelgeving de ruimte op te zoeken. Hiermee sla je een brug tussen collega’s die ruimtelijke plannen maken en ontwerpen.

Concreet zijn jouw taken:

  • Het geven van integraal vakinhoudelijk en strategisch advies over milieuaspecten in verschillende (typen) projecten. Ook met het oog op de veranderingen in het kader van de Omgevingswet, de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en de energietransitie.
  • Het uitzetten (intern en extern) van benodigd milieuonderzoek en het vertalen hiervan naar adviezen voor ruimtelijke plannen (zoals stikstof, externe veiligheid, luchtkwaliteit, geluid en geur).
  • Acquisitie plegen of daar een bijdrage aan leveren.
  • Het begeleiden van collega-adviseurs die zich willen bekwamen in milieu-advies.

De ideale adviseur milieu; zo ben jij

Jouw werkwijze is pragmatisch, je bent resultaat- en oplossingsgericht, toont initiatief en bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een goede maatschappelijke en bestuurlijke antenne en samenwerken zit in je. Daarbij heb je een flexibele houding, een eigen mening en zoek je naar de verbindende oplossingen.

Je beschikt over een prima netwerk; jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Daarbij is het belangrijk dat je de complexe materie van jouw vakgebied helder kan overbrengen.

Concreet vragen wij:

  • minimaal hbo werk- en denkniveau en een relevante opleiding in de richting milieu, verkeer en/of mobiliteit;
  • circa 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
  • ervaring met het schrijven van beleid, rapportages en adviezen.

Dit bieden wij jou

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grootste onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van onze werknemers vinden wij erg belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap waarbij onze medewerkers samen het algemeen bestuur vormen. Wij beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

Wat kun je verder van ons verwachten?

  • Flexibiliteit qua standplaats (Assen, Leeuwarden, Amersfoort), met daarbij uitstekende technische voorzieningen om zowel op een vestiging als thuis te werken.
  • Een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een bovengemiddeld aantal vrije dagen.
  • Mogelijkheden tot het volgen van trainingen/opleidingen, zowel vakinhoudelijk als qua vaardigheden.

Solliciteer en adviseer

Ben jij de gewenste versterking die zich herkent in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (senior adviseur Amersfoort),
tel: 06 - 224 63 660.

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs is een allround adviesbureau met circa 70 medewerkers op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht. Wij werken vanuit onze vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. Wij maken ruimtelijke visies, ontwerpen, bestemmingsplannen en specialistische adviezen voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. Wij voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206