De Omgevingswet gaat in 2024 in werking!
Wat zijn de keuzemogelijkheden na 1 januari om snel en lenig gebiedsinitiatieven om te zetten van idee naar uitvoering? Welke instrumenten zijn er en hoe zet je deze in? Ga aan de slag met de Leergang instrumentarium Omgevingsplan en gebiedsontwikkeling! In deze leergang is alle aandacht gericht op het (kern)instrument omgevingsplan.
Centraal in deze training staat de speciaal ontwikkelde tool ‘Keuzehulp Instrumenten Omgevingswet en gebiedsontwikkeling’. Deze helpt je om de keuze te maken voor de meest geschikte ruimtelijke planvorm voor een bepaalde gebiedsontwikkeling. Het maakt gebruik van een routeplanner, analyseboom, impactanalyse en een expertisecheck. Tijdens de training komen de verschillende instrumenten aan de orde. We gaan in op de manier waarop en wanneer je een bopa gebruikt en hoe je daarbij maatwerkvoorschriften inzet. Ook bespreken we de verschillende stappen die gezet worden tijdens deze procedure, en welke acties horen bij iedere stap.
Ook komen natuurlijk het wijzingsbesluit TAM-IMRO en STOP/TPOD aan de orde. Wanneer kan je deze instrumenten toepassen, welke stappen horen bij dit proces en welke uitdagingen spelen er op dit moment nog met deze mogelijkheden?
Met de tools in deze cursus weet je straks goed welke instrumenten je vanaf 1 januari kan gebruiken in welke situaties. Zo kan je ook in 2024 met de Omgevingswet verder met het ontwikkelen van plannen en initiatieven.
Natuurlijk is er tijdens de cursus ruimte voor gesprek en nadere uitleg. Er komt veel aan de orde! Vaak blijkt dat veel deelnemers met dezelfde vragen worstelen: hoe gaan we van een tijdelijk omgevingsplan naar een definitieve versie? En hoe houden we ‘de winkel open tijdens de verbouwing' naar de Omgevingswet?
BügelHajema maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat met VNG, Geonovum, Ads, Iplo en diverse stedenbouwkundige (advies)bureaus de krachten hebben gebundeld. Ter voorbereiding op een goede inwerkingtreding van het omgevingsplan laten we deelnemers van de leergang op een praktische wijze kennis maken met de procedures, de werkwijzen en de vertaalslag naar de eigen organisatie.
De speciaal ontwikkelde Leergang bestaat uit vijf onderdelen, waarin we nieuwe werkwijzen onder de Omgevingswet introduceren. We gaan in op het toepassen ervan in de praktijk met behulp van voorbeelden. De Leergang bestaat uit 5 onderdelen:
Het eerste van de 5 leerlijnen is verplicht. Deze Basisvariant ‘Keuzehulp instrumenten Omgevingswet gebiedsontwikkeling' moet afgerond zijn, voordat een deelnemer zich kan ischrijven voor één of meerdere van de daaropvolgende leerlijnen.
Wil je je aanmelden? Inschrijven kan via deze link.
Op het aanmeldformulier kan je je gegevens invullen en voorkeuren aangeven. Hierna wordt er contact opgenomen voor de planning van de training(en) op basis van de ingevulde gegevens. Een programma op maat dus! De kosten voor het volgen van een leerlijn (€ 350,- ex. BTWper persoon) worden gefactureerd na definitieve aanmelding en plaatsing voor de te volgende leerlijnen. Vragen kan je ook stellen via het algemene mailadres:
Copyright © 2023 BügelHajema Adviseurs B.V. Alle rechten voorbehouden
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau