Innovatieve regeling zonneprojecten

BügelHajema maakt het mogelijk

Zonneprojecten kunnen  gemakkelijker en goedkoper worden gerealiseerd door de regeling waarmee de ministerraad op woensdag 28 mei heeft ingestemd. BügelHajema Adviseurs heeft deze innovatieve regeling  samen met de gemeenten Leeuwarden, Heerhugowaard, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Hoorn  speciaal ontwikkeld voor zonnestroomprojecten.

Voor deze projecten is een vergunning nodig die vaak duur en tijdrovend is. De betrokken gemeenten gaan voor deregulering maar met  aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit. Dit wordt  onder het motto 'voor wat, hoort wat' aan elkaar verbonden. Daarvoor wordt in het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet voor de deelnemende gemeenten een innovatief experiment toegestaan. Dit besluit wordt voorgelegd aan de Tweede Kamer.

Het experiment houdt in dat op aangewezen plekken zonneprojecten vergunningsvrij zijn, als aan een aantal kwaliteitscriteria wordt voldaan. Hiermee kunnen deze gemeenten op een kwalitatief hoogwaardige manier invulling geven aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen en aan het Energieakkoord.

Klik hier voor meer informatie.

Contactgegevens
BügelHajema Adviseurs
Drs. Michiel Mosterman
Tel: 058 215 25 15